高中英语阅读理解与完形填空

发布时间:2017-01-11 来源: 高中英语 点击:

篇一:高中英语完形填空和阅读理解各1篇 有答案

高中英语完形填空和阅读理解各1篇 有答案

People always say that if God closed a door in front of you, there must be a window opened for you.Yes, people always say that, but __1__ is the window for me? I am not disappointed, just a little__2__or as my roommate said, “Why are you angry with yourself once you __3__ to do anything?” I have no idea.I just can't__4__ me if I can't understand some easy things.Currently, I just feel __5__ with myself because I couldn't finish the assignment on the lab, and what was__6__ worse that actually I did not understand what the __7__ was! Fiona asked me why I didn't __8__ for help.The problem is that if I have to ask some silly questions, I will feel __9__.

Before I came here I was confident.But I have totally __10__ it.Sometimes I can't even find the right words; sometimes I am too shy to__11__ others.I have to admit that I am__12__.

The wisest people can always take advantage of others'__13__.But I was so stupid as to close myself and__14__ a lot of time soaking inside the workbook, which made me more

confused.Why can't I__15__ the sentence? I am__16__ to get help the next time I have any questions.I can__17__ I am not smart, but I shouldn't hide it.I must__18__ it as soon as possible.__19__ I will have to waste much more time on it — just like tonight.

Difficulties always go with me.Go __20__! I can make it.

语篇解读:这是一篇夹叙夹议文。作者通过讲述自己在学业上遇到的困境,分析了自己内心的忧虑和丧失信心的原因,表达了战胜困难的决心并指出会向别人寻求帮助。

1.A.which

C.where B.what D.why

解析:选C which“哪一个”;what“什么”;where“哪里”;why“为什么”。作者在问:我的那扇窗户在哪里?,故C项符合语境。

2.A.worried

C.excited B.amused D.proud

解析:选A worried“忧虑的”;amused“愉快的”;excited“兴奋的”;proud“自豪的”。worried与angry和disappointed相匹配。此处指作者有点担忧。

3.A.want

C.fail B.decide D.like

解析:选C 由后文“I can't understand some easy things”和“I couldn't finish the assignment”可知应选C项。fail to do sth.意为“未能做成某事”。

4.A.believe

C.delight B.like D.forgive

解析:选D 根据“Why are you angry with yourself”可知选择D项。此处指如果作者不能理解一些简单的问题,作者就不会原谅(forgive)自己。

5.A.unsatisfied B.content

C.pleased D.disappointed

解析:选A 此处指当作者未能完成任务的时候,会对自己不满意。故选A项。be unsatisfied with“对……不满意”。

6.A.very

C.quiteB.even D.fairly

解析:选B 选项中只有even可以修饰比较级。

7.A.lab

C.problemB.assignment D.question

解析:选B 根据前一句可知,有时候作者甚至都搞不清楚自己的任务(assignment)是什么。

8.A.look

C.searchB.call D.ask

解析:选D ask for help“求助”。此处指Fiona问作者为什么不求助于别人。

9.A.shamed

C.comfortableB.upset D.sorry

解析:选A 由后文“sometimes I am too shy to __11__ others”可知应选择A项。这里指当作者向别人求助的时候,会感觉很羞愧,很不好意思。

10.A.continued

C.changedB.lost D.trusted

解析:选B 由But和后文内容可知,现在作者已完全失去了自信。B项符合语境。

11.A.disturb

C.greetB.assist D.puzzle

解析:选A disturb“打扰”;assist“帮助”;greet“问候”;puzzle“使困惑”。这里指作者太害羞了不想打扰(disturb)别人。

12.A.smart

C.wrong B.clever D.stupid

解析:选D 由后文“But I was so stupid”可知D项正确。这里指作者认为自己很愚蠢。

13.A.pressure

C.influence B.wisdom D.confidence

解析:选B 最聪明的人总是能利用别人的智慧。B项符合语境。

14.A.take

C.kill B.cost D.waste

解析:选D 根据后文中的waste可知答案。此处指作者浪费了很多的时间。

15.A.ignore B.guide

C.follow D.discover

解析:选C 为什么我不能按照上面句子中所说的去做呢?follow意为“遵循,仿效”,符合语境。

16.A.determinedB.willing

C.anxious D.ready

解析:选A be determined to do sth.意为“决心做某事”。这里指作者决定下次遇到困难的时候,向别人求助。

17.A.declare

C.explain B.announce D.admit

解析:选D 由前文“But I was so stupid”可知选择D项。此处指作者承认(admit)自己不聪明。

18.A.answer

C.react B.solve D.review

解析:选B 前文提及作者觉得自己不聪明,遇到了很多问题,那么现在就要解决(solve)这些问题。

19.A.However

C.Otherwise B.Thus D.Hopefully

解析:选C 否则(Otherwise)我就要浪费更多的时间——就像今晚一样。

20.A.ahead

C.down B.on D.up

解析:选A 由“I can make it.”可推知答案为A项。go ahead意为“去做吧”,符合语境。 Ⅲ.阅读理解

(2014·山西山大附中模拟)Ling Ling is worried as Sept. 7, the last day for her to enter the university, approaches. “My dad doesn't want to pay for my university education as he believes the investment in higher education can't be regained,” the 19yearold told the reporter.

Ling was born in a small village in northern Sichuan. Upon completion of their primary school education, her parents started a small business. Five years ago, they moved to Chengdu, the provincial capital of Sichuan, with Ling and her younger brother. They have purchased an apartment and a small shop there. “My family isn't short of money. My father doesn't want me to pursue university education because he thinks it not worthwhile going to university,” Ling said.

Her father estimates it will cost a total of 80,000 yuan in tuition fees and living expenses to finish a fouryear university education. If his daughter works for four years instead, she can earn at least 80,000 yuan in four years. With that money, she can start a small business. “In my neighborhood, at least 10 university graduates cannot find jobs and stay at home,” her father told the reporter. He said as a primary school graduate, he earned more than many university graduates

with his small business. He said his view that attending a university is not worthwhile is not groundless, pointing that nearly 7 million students graduated from institutions of higher learning nationwide this year and their employment situation is not so good.

To persuade her father to support her higher education financially, Ling has done many things but in vain. After her story spread online, a survey was made on the website to seek netizens' views. More than 10,000 netizens replied and 71 percent supported her father's view. About 50 percent thought society was a good university and about 20 percent thought a person could improve himself or herself anywhere.

Despite strong opposition from survey respondents, 55 readers of them said higher education could broaden one's horizons. They want to help Ling financially since she cannot borrow money from her relatives who share her father's view.

语篇解读:成都女孩玲玲考上了大学,父亲虽然有钱供她读书,却以“上大学无用”为由拒绝提供学费和生活费,这则新闻引发了社会各界对于“上大学值不值”的广泛争论。

1.Why her father doesn't support Ling's higher education?

A.Because her family is short of money.

B.Because she has to enter a local university.

C.Because he thinks it not worthwhile going to university.

D.Because Ling's father is a businessman.

解析:选C 细节理解题。根据第二段的最后一句话可知本题选C。

2.What is the main idea of the passage?

A.The worth of university causes heated discussion.

B.University will cost much money in tuition fees and living expenses.

C.University students' employment situation is bad.

D.Society is a good university.

解析:选A 主旨大意题。B、C两项是文章中的两处具体细节; D项仅仅是一部分人的观点;全文围绕着“玲玲上大学,父亲不提供经济支持”这种现象,讨论了“上大学是否值得”这个问题,故只有A项能全面、准确概括出本文主旨。

3.According to this passage, we know that ________.

A.some people consider money more important

B.some people consider education more important

C.the majority of people support Ling Ling's father

D.the majority of people support Ling Ling

解析:选C 细节理解题。根据第四段的第三句可以看出71%(即大多数)的网民支持玲玲父亲的观点。

4.Which of the following can be inferred from the last paragraph of the passage?

A.Ling is likely to go to university.

B.Ling will start a small business.

C.Ling will give in.

D.Ling doesn't know how to deal with the situation.

解析:选A 推理判断题。从“They want to help Ling financially”可以推断出A项正确。

篇二:高中英语完形填空与阅读理解练习

1、

Sometimes people call each other "scared-cat", but have you ever thought about this

expression? When a cat is frightened, its heart starts beating faster, its muscles get tense, and there are changes in the chemicals in its blood stream.

Although the cat doesn't 1 this, its body is getting ready for action.

高中英语完形填空与阅读理解练习

3. A. TrulyB. Frequently C. DifferentlyD. Similarly 4. A. physicalB. chemicalC. health D. ill 5. A. orB. and C. but D. yet 6. A. therefore B. but C. however D. besides 7. A. take offB. take on C. take up D. take over If the danger continues, this animal will do one of the two things. It will 2 itself, or it will run away as fast as it can.3, when people are excited, angry, scared, or aroused by other emotions, our bodies also go through many 4 changes. Our hearts beat faster, and our muscles get tense. All of these changes make us more alert and ready to react. We, too, get ready to defend ourselves 5 run.

Human beings, 6, have a problem that animals never face. If we give way to our

feelings and let them 7 , we can get into trouble. Have you ever said something in anger, or hit somebody and regretted it later? Have you ever shouted at a teacher, told someone you were lonely, or said you were in love, and then 8 later you had kept your mouth shut? It isn't always 9 to express your feelings freely.

Does this mean that it's smarter always to 10 our feelings? No! If

you 11 feelings of anger, sadness, and bitterness hidden away or bottled up inside, your body stays 12. Physical illnesses can develop. It can actually be 13 for your health.

Feelings that you keep all bottled up inside don't just 14. It's like you bought some bananas and stuck them in a cupboard. You might not be able to see them,

but 15 you'd smell them. And if you opened the cupboard, you'd 16 little fruit flies hovering (盘旋) all over them. They'd be rotten.

You can try to treat emotions 17 they were bananas in the cupboard. You can18they don't exist, but they'll still be19. And at last you'll have to 20 them, just like those bananas.

1. A. mind B. admitC. rememberD. realize

2. A. save B. help C. hide D. defend

8. A. hopedB. wished9. A. useful B. right 10. A. handle B. hurt 11. A. findB. keep 12. A. tense B. relaxed 13. A. harmfulB. good 14. A. go on B. go away 15. A. long beforeC. right away16. A. meetB. observe 17. A. just asB. as if 18. A. expect B. pretend 19. A. around B. in 20. A. deal with B. eat up

C. blamedC. wise C. prevent C. control C. same C. helpful C. go up B. as usual D. before long

C. seeC. just after C. decideC. over C. throw away D. shared D. easy D. hide D. let D. different D. useful D. go out D. catch D. even though D. assume D. beyond D. send out

1. D 2. D 3. D 4. A 5. A 6. C 7. D 8. B 9. C 10. D 11. B 12. A 13. A 14. B 15. D 16. C 17. B 18. B 19. A 20. A

1. 此处指尽管猫没有意识到这一点,但是它的身体会发生一系列的变化,准备好了要采取行动。

2. 根据下文的"We, too, get ready to defend ourselves..."可知当猫受到惊吓的时候,它会自卫或跑开。

3. 根据下文"when people are excited, angry, scared, or aroused by other emotions, our bodies also go through many..."可知,和猫一样,人也有类似的变化。

4. 根据上文"When a cat is frightened, its heart starts beating faster, its muscles get tense, and there are changes in the chemicals in its blood stream. "和下文"Our hearts beat faster, and our muscles get tense."可知,当猫受到惊吓的时候,身体会发生一系列的变化。同样,人也是这样的。

5. 根据上文"...or it will run away as fast as it can."可知,当人受到惊吓的时候也会准备自卫或跑开。

6. 根据上下文"... have a problem that animals never face."可知,人也有动物不会遇到的问题。这与上文提到的人和猫的相似点形成对比和转折关系。

7. take off的意思是“脱衣服,起飞”;take on的意思是“呈现”;take up的意思是“从事,占据”;take over的意思是“接管”。根据下文"... we can get into trouble. Have you ever said something in anger, or hit somebody and regretted it later?"可知,如果我们屈服于自己的感受,让感受支配自己,我们就会陷入困境。

8. 此处wish用了虚拟语气,表示与过去的事实相反,从句用过去完成时。此句意思是:“多希望这些话没有说出口啊!”

9. 根据上文"Have you ever shouted at a teacher, told someone you were lonely, or said you were in love, and then..."可知,人时常会后悔做过的事,这说明自由地表达自己的感受并不是很明智的。

10. 根据下文"... feelings of anger, sadness, and bitterness hidden away or bottled up inside,..."可知,此处指把内心的感受埋在心底是不是更英明的选择呢。

11. 根据下文"Feelings that you keep all bottled up inside don't just..."可知是将感受保留在心底。此处keep的意思是“保持,保留,使??怎么样”,故选择此项。

12. 根据上文"Our hearts beat faster, and our muscles get tense."可知,将自己的负面情绪埋藏在心底,身体会变得紧张而生病。

13. 根据上文"Physical illnesses can develop."可知,身体会得病的,故隐藏负面情绪对身体是有害的。

14. 此处指埋藏在自己心底的感受是不会消失的。

15. 根据下文"They'd be rotten."可知,你把香蕉放在橱柜里,不久你就会闻到气味,因为它们坏掉了。

16. 根据上文"You might not be able to see them..."可知,如果打开橱柜,你就会看到小果蝇盘旋在上面。

17. 根据上文"It's like you bought some bananas and stuck them in a cupboard."可知,对待感受就像对待香蕉一样,由后面的虚拟语气可知用as if。 18. 此处指你可以假装它们不存在,但其实它们是存在的。 19. 你假装它们不存在,但是它们依然在周围存在着。

20. 根据上文"...little fruit flies hovering all over them."可知,emotions,有末端句首的treat emotions可知应是处理情绪,treat与deal with意思相同。

2、

In the doorway of my home, I looked closely at my 23-year-old son, Daniel. In a few hours he would be flying to France to1adifferent life. It was a transitional (过渡的) time in Daniel’s life. I wanted to

2him some words of significance. But nothing came from my lips, and this was not the3time I had let such moments pass.

When Daniel was five, I took him to the bus stop on his first day of kindergarten. He asked, “What is it going to be like, Dad? Can I do it?” Then he walked4the steps of the bus and disappeared inside. The bus drove away and I said nothing. A decade later, a similar5played itself out. I drove him to college. As I started to leave, I tried to

think of something to say to give him6and confidence as he started this new stage of life. Again, words7me.

Now, as I stood before him, I thought of those8opportunities. How many times have I let such moments9 ? I don’t find a quiet moment to tell him what they have10to me. Or what he might11to face in the years ahead. Maybe I thought it was not necessary to say anything.

What does it matter in the course of a lifetime if a father never tells a son what he really thinks of him?12as I stood before Daniel, I knew that it did matter. My father and I loved each other. Yet, I always

13never hearing him put his14into words. Now I could feel my palms sweat and my throat tighten. Why is it so15to tell a son something from the heart?

My mouth turned dry, and I knew I would be able to get out only a few words clearly. “Daniel,” I said. “If I could have picked, I would have picked you.” That’s all I could say. He hugged me. For a moment, the world16 , and there were just Daniel and me. He was saying something, but tears misted my eyes, and I couldn’t understand what he was saying. All I was17of was the stubble(短须)on his chin as his face pressed18mine. What I had said to Daniel was19 . it was nothing. And yet, it was20 .

1. A. experience B. spend

C. enjoyD. shape

2. A. show B. give C. leaveD. instruct 3. A. last B. first C. very D. next 4. A. upward B. into

C. down D. up 5. A. sign B. scene C. scenery D. sight 6. A. interestB. instruction C. courage D. direction C. feelings D. attitudes 15. A. important B. essential C. hardD. complex 16. A. disappeared B. changed C. progressedD. advanced 7. A. failed C. struck 8. A. future C. obvious 9. A. last C. fly 10. A. countedC. valued D11. A. think C. expect D12. A. But C. InsteadD13. A. wondered C. minded D14. A. views B. discouraged D. troubled B. embarrassing D. lost B. pass D. remain B. meant . earned B. want . wish B. And . So

B. regretted . tried B. actions

17. A. sensitive C. aware D18. A. by C. on D19. A. clumsy C. absurd D20. A. noneC. anything D 1. A 2. C 3. B 4. D 5. B 6. C

B. convinced . tired B. against . with B. gentle . moving B. all . everything

7. A 8. D 9. B 10.B 11.C 12.A 13.B 14.C 15.C 16.A 17.C 18.B 19.A 20.D

1. 考查动词辨析。experience a different life意思是“体验一种不同的生活”。因为文章没有说儿子即将开始的生活有多么的好,所以不能用enjoy。句意:几个小时后,他将要飞往法国,并在那个国度体验新的生活。

2. 考查动词辨析。leave him some words意思是“给他留几句话”。注意不要受母语的干扰而误选give。句意为:我想送给他几句话,几句能让他受用终身的话。

3. 语境化选词。这里要表达的意思是:这已经不是我第一次让这样的时刻白白地过去了。

4. 考查名词辨析。由常识可知,上公共汽车要从车门口的台阶走上去,所以要用walk up。句意为:说着,他伤了校车,消失在我的视野里。车开走了,我却什么也没说。 5. 考查名词辨析。这里指的是我送别儿子的情景,所以要用scene。sign“符号”,scenery“风景”,sight“景色”。

6. 语境化选词。and表示并列,而这几个词中只有courage和confidence属于同一范畴。句意为:我很想说一些鼓励的话语,在他的新生活伊始给他勇气与信心。

7. 考查习惯用语。words failed me为固定用法,意思为“我说不出话来”。句意为:但是,我再一次语塞。

8. 语境化选词。lost opportunities“失去的机会”。作者想起了自己在应该对儿子说些话的关键场合没有把握机会,而让机会白白地失去。句意为:此时此刻,站在丹尼尔面前,我想起了那些失去的机会。

9. 语境化选词。机会失去了,也就是说让哪些宝贵的时刻过去了。last持续;fly飞;remain保留。句意为:究竟多少次,我让这些珍贵的时刻白白溜走?

10.考查动词辨析。mean意味着。我找不到一个平静的时刻告诉他这些机会对于我来说意味着什么,或者是在今后的几年里他期待面对什么。 11.考查动词辨析。expect“期待”。

12.语境化选词。很显然上下文之间是转折关系。所以要用But。句意为:即使意为父亲一辈子都不曾亲口告诉儿子自己对他的看法,那又如何?然而,当我面对丹尼尔的时候,我知道这非常重要。

13.考查动词辨析。这里作者由自己和儿子想到了自己和父亲。句意为:我很遗憾从没有听到父亲表达出自己的感情。regret“遗憾”。

14.语境化选词。由语境可知,在这些特殊的场合,父亲想表达出的是自己内心的感情:对孩子的关爱。

15.语境化选词。作者很多次想表达出自己的感情,但都没能做到,由此可以看出,要选择hard,意为“困难的”。important重要的;essential必需的;complex复杂的。

篇三:高考英语完形填空、阅读理解专项练习(附答案详解)

A

There are many kinds of friends. Some are always you, but don't understand you. Some say only a few words to you, but understand you. Many people will step in your life, but only friends leave footprints (脚印).

I shall always recall (回忆) the autumn and the girl with the . She will always bring back the friendship between us. I know she will always be my best friend.

It was the golden season. I could see the yellow leaves on the cool . In such a season, I liked walking alone in the leaves, to the sound of them.

Autumn is a season and life is uninteresting. The free days always get me . But one day, the sound of a violin into my ears like a stream (小溪) flowing in the mountains. I was so surprised that I jumped to see what it was. A young girl, standing in the wind, was in playing her violin.

I had seen her before. The music was so nice that I listened quietly. Lost in the music, I didn't know that I had been there for so long but my existence (存在) did not seem to disturb her.

Leaves were still falling. Every day she played the violin in the corner of the building I went downstairs to watch her performance. I was the only listener. The autumn seemed no longer lonely and life became . we didn't know each other, I thought we were already good friends. I believe she also loved me.

Autumn was nearly over. One day, when I was listening carefully, the sound suddenly . To my astonishment (惊讶), the girl came over to me.

“You must like violin.” she said.

“Yes. And you play very well. Why did you stop?” I asked.

Suddenly, a expression appeared on her face and I could feel something unusual.

“I came here to see my grandmother, but now I must leave. I once played very badly. It was your listening every day that me.” she said.

“In fact, it was your playing gave me a meaningful autumn,” I answered, “Let's be friends.”

The girl smiled, and so did I.

I never heard her play again in my life. I no longer went downstairs to listen like before. Only thick leaves were left behind. But I will always remember the fine figure (身影) of the girl. She is like a —so short, so bright, like a shooting star giving off so much light that it makes the autumn beautiful.

1. A. with B. for C. againstD. to

2. A. good B. trueC. new D. old

3. A. soundB. song C. playD. violin

4. A. shaking B. hangingC. falling D. floating

5. A. windB. snow C. air D. rain

6. A. watchingB. listening C. seeing D. hearing

7. A. lively B. lovely C. harvest D. lonely

8. A. up B. off C. down D. over

9. A. flowed B. grewC. entered D. ran

10. A. lostB. active C. busyD. interested

11. A. once B. never C. oftenD. usually

12. A. waitingB. stoppingC. standingD. hearing

13. A. becauseB. so C. when D. but

14. A. interesting B. movingC. encouraging D. exciting

15. A. But B. However C. Even D. Though

16. A. stopped B. began C. goneD. changed

17. A. happy B. sad C. strange D. surprised

18. A. surprised B. excited C. encouraged D. interested

19. A. thatB. whichC. it D. who

20. A. songB. dream C. fireD. sister

B

In the middle of the night, Peter's wife suddenly fell ill. She couldn’t help crying, “Oh, my stomach (胃)! Get the !”

Peter, awaking from a deep sleep, thought his wife was only having a dream.

“Stop that noise.” he said to her. He turned over and tried to go to again, but his wife still cried out, “Oh, help! Help! I'm sure I'm !”

Peter got out of bed and started , but he could not find him any clothes.

“Where is my shirt?” he asked. His wife was ill to tell him, and she could only cry, “Oh, mystomach!”

As soon as he had put his clothes , he said, “Now, my dear, are you quite that you need the doctor? Surely you can wait morning, can't you?”

“No, I can't. Go, go, go.” his wife shouted,“ you will find me dead the morning.”

So Peter went out into the dark street. He had only gone a few meters he heard his wife calling him again.

“I'm again now, and I shall not want the doctor.” she said softly.

Hearing this, he started running as as he could towards the doctor's. When he arrived there, he knocked at the door loudly enough to wake around.

The doctor put his sleepy head out of the bedroom window and said, “Er? Who's there?”

“Oh, Doctor.” Peter said to him, “I've very news for you. My wife ill with a terrible stomachache (胃疼). I was on my way to bring you to her, but she called me back to say the trouble had suddenly her. So you need not come. Go back to now, and sleep well!”

1. A. driver B. nurseC. doctor D. child

2. A. terribleB. interesting C. surprising D. wonderful

3. A. bedB. sleepC. dream D. hospital

4. A. walking B. dyingC. aching D. sleeping

5. A. dressing B. wearing C. ra

高中英语阅读理解与完形填空

ising D. working

6. A. very B. soC. too D. quite

7. A. good B. badC. wrong D. poor

8. A. down B. offC. on D. up

9. A. surprised B. afraid C. certainD. worried

10. A. before B. forC. to D. until

11. A. And B. But C. So D. Or

12. A. afterB. in C. before D. until

13. A. afterB. when C. before D. while

14. A. goodB. wrongC. all right D. right

15. A. fast B. slowlyC. hurriedlyD. happily

16. A. everyoneB. someone C. no one D. doctors

17. A. goodB. bad C. necessaryD. ill

18. A. fell B. stayedC. grew D. failed

19. A. goneB. missedC. disappeared D. left

20. A. your home B. your bedroomC. your dream D. bed

(一)Feeling blue about the world? “Cheer up.” says science writer Matt Ridley. “The world has never been a better place to live in, and it will keep on getting better both for humans and for nature.”Ridley calls himself a rational optimist—rational, because he's carefully weighed the evidence; optimistic, because that evidence shows human progress to be both unavoidable and good. And this is what he's set out to prove from a unique point of view in his most recent book, The Rational Optimist. He views mankind as a grand enterprise that, on the whole, has done little but progress for 100,000 years. He backs his findings with hard facts gathered through years of research.Here's how he explains his views.1 ) Shopping fuels inventionIt is reported that there are more than ten billion different products for sale in London alone. Even allowing for the many people who still live in poverty, our own generation has access to more nutritious food, more convenient transport, bigger houses, better cars, and, of course, more pounds and dollars than any who lived before us. This will continue as long as we use these things to make other things. The more we specialize and exchange, the better-off we'll be.

2) Brilliant advancesOne reason we are richer, healthier, taller, cleverer, longer lived and freer than ever before is that the four most basic human needs—food, clothing, fuel and shelter—have grown a lot cheaper. Take one example. In 1800 a candle providing one hour's light cost six hours' work. In the 1880s the same light from an oil lamp took 15 minutes' work to pay for. In 1950 it was eight seconds. Today it's half second.3 ) Let's not kill ourselves for climate changeMitigating (减轻) climate change could prove just as damaging to human welfare as climate change itself. A child that dies from indoor smoke in a village, where the use of fossil-fuel (化石燃料) electricity is forbidden by well-meaning members of green political movements trying to save the world, is just as great a tragedy as a child that dies in a flood caused by climate change. If climate change proves to be mild, but cutting carbon causes real pain, we may well find that we have stopped a nose-bleed by putting a tourniquet (止血带) around our necks.

1. What is the theme of Ridley's most recent book?

A. Weakness of human nature. B. Concern about climate change.

C. Importance of practical thinking.D. Optimism about human progress.

2. How does Ridley look at shopping?

A. It encourages the creation of things. B. It results in shortage of goods.

C. It demands more fossil fuels.D. It causes a poverty problem.

3. The candle and lamp example is used to show that ________.

A. oil lamps give off more light than candles B. shortening working time brings about a happier life

C. advanced technology helps to produce better candles

D. increased production rate leads to lower cost of goods

4. What does the last sentence of the passage imply?

A. Cutting carbon is necessary in spite of the huge cost.

B. Overreaction to climate change may be dangerous.

C. People's health is closely related to climate change.

D. Careless medical treatment may cause great pain.

(二)

In business, there's a speed difference: It's the difference between how important a firm's leaders say speed is

to their competitive(竞争的) strategy(策略) and how fast the company actually moves.The difference is important regardless of industry and company size. Companies fearful of losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed.In our study of 343 businesses, the companies that chose to go, go, go to try to gain-an-edge ended up with lower sales and operating incomes than those that paused at key moments to make sure they were on the right track.What's more, the firms that “slowed down to speed up” improved their top and bottom lines, averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three-year period. How did they disobey the laws of business physics, taking more time than competitors yet performing better? They thought differently about what “slower” and “faster” mean.Firms sometimes fail to understand the difference between operational speed (moving quickly) and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value).Simply increasing the speed of production, for example, may be one way to try to reduce the speed difference.But that often leads to reduced value over time, in the form of lower-quality products and services.In our study, higher-performing companies with strategic speed always made changes when necessary. They became more open to ideas and discussion.They encouraged new ways of thinking.And they allowed time to look back and learn.By contrast (相比而言), performance suffered at firms that moved fast all the time, paid too much attention to improving efficiency, stuck to tested methods, didn't develop team spirit among their employees, and had little time thinking about changes.Strategic speed serves as a kind of leadership.Teams that regularly take time to get things right, rather than plough ahead full bore, are more successful in meeting their business goals.That kind of strategy must come from the top.

1.What does the underlined part “gain an edge” in Paragraph 2 mean?

A.Increase the speed. B.Get an advantage.

C.Reach the limit. D.Set a goal.

2.The underlined part “the laws of business physics” in Paragraph 3 means ________.

A.spending more time and performing worse

B.spending more time and performing better

C.spending less time and performing worse

D.spending less time and performing better

3.What can we learn from the text?

A.How fast a firm moves depends on how big it is.

B.How competitive a firm is depends on what it produces.

C.Firms guided by strategic speed take time to make necessary changes.

D.Firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit.

4.Which could be the best title for the text?

A.Improve quality? Serve better.B.Deliver value? Plough ahead.

C.Reduce time? Move faster.D.Need speed? Slow down. (三)

Some people believe that international sport creates goodwill(友好)between the nations and that if countries play games together they will learn to live together. Others say that the opposite is true: that international contests encourage false national pride and lead to misunderstanding and hatred(仇恨). There is probably some truth in both arguments, but in recent years the Olympic Games have done little to support the view that sports encourage international brotherhood. Not only was there the tragic incident involving the murder of athletes, but the Games were also ruined by lesser incidents caused principally by minor national contests.

One country received its second—place medals with visible indignation after the hockey final. There had been noisy scenes at the end of the hockey match as, the losers objecting to the final decisions. They were

convinced that one of their goals should not have been disallowed and that their opponents’ victory was unfair .Their manager was in a rage when he said:“ This wasn’t hockey. Hockey and the International Hockey Federation are finished.” The president of the Federation said later that such behavior could result in the suspension(暂停) of the team for at least three years.

The American basketball team announced that they would not yield first place to Russia, after a disputable end to their contest. The game had ended in disturbance. It was thought at first that the United States had won, by a single point, but it was announced that there were three seconds still to play. A Russian player then threw the ball from one end of the court to the other, and another player popped it into the basket. It was the first time the U.S.A. had ever lost an Olympic basketball match. An appeal jury debated the matter for four and a half hours before announcing that the result would stand. The American players then voted not to receive the silver medals.

Incidents of this kind will continue as long as sport is played competitively rather than for the love of the game. The suggestion that athletes should compete as individuals, or in nonnational terms, might be too much to hope for. But in the present organization of the Olympics there is far too much that encourages aggressive patriotism(爱国主义).

1.According to the author, recent Olympic Games have ____.

A. created goodwill between the nations

B. bred only false national pride

C. hardly showed any international friendship

D. led to more and more misunderstanding and hatred

2.What did the manager mean by saying,“...Hockey and the International Hockey Federation are finished”?

A. His team would no longer take part in international games.

B. Hockey and the Federation are 60th ruined by the unfair decisions.

C. There should be no more hockey matches organized by the Federation.

D. The Federation should be dissolved.

3.The basketball example implied that ____.

A. too much patriotism was displayed in the incident

B. the announcement to prolong the match was wrong

C. the appeal jury was too hesitant in making the decision

D. The American team was right in receiving the silver medals

4.The author gives the two examples in paragraph 2 and 3 to show ____.

A. how false national pride led to undesirable incidents in international games

B. that sportsmen have been more obedient than they used to be

C. that competitiveness in the games discourages international friendship

D. that unfair decisions are common in Olympic Games

5.What conclusion can be drawn from the passage?

A. The organization of the Olympic Games must be improved.

B. Athletes should compete as individuals in the Olympic Games.

C. Sport should be played competitively rather than for the love of the game.

D. International contests are liable for misunderstanding between nations.

(四)

There are two major parties in Britain today,the Conservative Party and the Labour Party, which have been in power by turns since 1945.The two—party system of Britain was formed in the course of the development of the capitalist state and the political parties.In order to strengthen the state machine,the British bourgeoisie(资产阶级)

相关热词搜索:英语阅读 理解 高中 完形填空 高中英语完形填空真题 高考英语完形填空真题 高中英语改错题口诀

版权所有 小龙文挡网 www.xltkwj.com